במציאות הכלכלית של ישראל 2021, למדנו שעסקים הם דבר דינמי, שיכול להוות מנוע צמיחה לאחד ואילו מקור לחוסר ודאות קיומי לאחר. אך בתוך מערכת השיקולים הזו, החלום להקים עסק עצמאי ולהעלות את רמת החיים עודנו קיים ובהתאם, השוק מציע מכירת עסקים פעילים שנראים ונשמעים כמו הזדמנות חד פעמית שחבל לפספס. ואכן, קניית עסקים עשויה לשנות גורלות לטוב ולרע.

מסיבה זו בדיוק, על כל אדם אשר מתעניין בקניית עסק, לבצע מחקר מעמיק טרום הקנייה ולבחון מגוון רחב של עסקים לקניה לפני שיגיע להחלטה שעשויה לשנות את חייו מן הקצה לקצה ולכן, אלו שישכילו להיעזר בגורם מתווך מקצועי לאיתור הזדמנויות עסקיות, יקטינו משמעותית את הסיכונים הכרוכים בקניית עסק.

היתרונות של עסק פעיל הרוצה למכור הם ברורים וגלויים – יש לו מחזור המכירות, אפשר לבדוק את עלויות כוח האדם וההוצאות הקבועות שקופות, כך שאפשר לדעת מראש האם הרכישה רווחית, להבין כיצד פועל העסק ומיהם לקוחותיו.

כאשר אדם מגיע אלינו ומתעניין במכירת עסק, ראשית כל ננסה להבין את סיבת המכירה: מה היתרונות והחסרונות של העסק, מה היציבות והיעילות שלו, האם צריך ואפשר לשפר אותו לפני המכירה, מה קרה לעסק ולענף בשנים האחרונות, מי המתחרים של העסק הזה? בנוסף, נבדוק את שלושת המחזורים האחרונים של העסק – הוצאות והכנסות, ניתוח דוחות כספיים והסקת מסקנות. רק לאחר מכן נעריך את השווי הכספי של העסק כאשר תמיד נפריד בין הרווח של העסק לבין משכורת הבעלים (טעות נפוצה).

כדאיות למכירת העסק

לבסוף, נבצע הערכה הכוללת את כלל הפרמטריים. בשקלול שאנו מבצעים, נתייחס לא רק למצב העסק בהווה, אלא גם לתרחישים עתידיים אשר עלולים להשפיע על יציבותו; למשל, האם העסק פרח או קרס בזמן הקורונה, בזמן מבצעים צבאיים ומלחמות, האם העסק חי גם בזירה הדיגיטלית או רק במרחב הפיזי? לאור כל זאת ועוד נדע לבצע הערכה אמינה ומדויקת עבור עסקים לקניה וכן עבור כדאיות למכירת העסק.

קניה ומכירת עסקים

קיימת אפשרות שלישית שאנו מציעים: רכישות ומיזוגים של חברות. במצב שבו קיימות שתי חבריות סינרגטיות שפעילותן דומה זו לזו, אנו נביא למיזוג בין השתיים וכך נוביל להגדלת הרווח ולצמצום העלויות (1+1=3). לדוגמא; עבור רשת המבורגרים מוכרת אשר כללה מבנה הוצאות רחב (מטה תפעול, רו"ח, הנהלת חשבונות, מנכ"ל, סמנכ"ל אנשי רכש ועוד), ביצענו הערכת שווי עסק והחלטנו על מיזוג עם רשת המבורגרים נוספת וקטנה יותר. כתוצאה מהמיזוג, הרווחיות גדלה ללא גידול משמעותי בהוצאות.

לסיכום, חברת 1:1 מתמחה במכירת עסקים, קנית עסקים, וכן רכישות ומיזוגים. יתרה מזו, אנו מתמחים בחיבור נכון בין המוכר לקונה בדיקות מקיפות בעזרת רו"ח וכן דו"ח ומצגת עסקית שבה יש את כל הנתונים הרלוונטיים כדי שתוכלו לקבל החלטה מקצועית ועניינית, משלב ההחלטה, עד להשמה בפועל ופתיחת העסק, תוך ליווי מקצועי אמין, דיסקרטי וכמובן, אחד על אחד כל הדרך אתכם עד להצלחה.

מכירת עסק – כל הטיפים שחשוב לדעת

תהליך של מכירת עסק יכול להיות תהליך מורכב אם לא יודעים כיצד לבצע אותו כמו שצריך. נכון, הפרידה מעסק שהקמתם בעשר אצבעות ועבדתם עליו לא מעט יכולה להיות מאוד מורכבת ולא פשוטה גם מהבחינה הנפשית, אך בעזרת שיטות הפעולה הנכונות תוכלו לבצע את העסקה על הצד הטוב ביותר. על מנת לעזור לכם, אנחנו ב" אחד על אחד " הכנו מדריך קצר שמכיל בתוכו כמה טיפים שיכולים לסייע לכל מי שרוצה לבצע מכירה של עסק.

מכירת עסק טובה היא מכירה שאתם באים אליה הכי מוכנים שאפשר

הטעות הראשונה של בעלי עסקים רבים היא הגעה לעסקה מבלי שהם יודעים את כל המידע החשוב לגבי העסק שלהם. עוד לפני שאתם מעמידים את העסק שלכם למכירה, השקיעו זמן באיסוף נתונים חשובים כמו סקר שוק מקיף, תזרימי הכנסות והוצאות שוטפים, ביצוע הערכת שווי העסק ועוד.

הודיעו לגורמים הממשלתיים הרלוונטיים

זוהי נקודה שבעלי עסקים רבים לא מודעים אליה והיא יכולה להוביל אתכם לבעיות לא קטנות. כשאתם מחליטים על ביצוע מכירה של העסק שלכם, עליכם להודיע על כך לרשויות המס ורשם השותפויות הארצי. חיפוש קטן באינטרנט יוביל אתכם אל כל הטפסים הרלוונטיים.

השקיעו בפלטפורמות הפרסום

אחרי שביצעתם את כל ההכנות החשובות, הגיע הזמן לפרסם את המכירה. הקפידו לפרסם את המכירה במקומות בהם מסתובבים קונים פוטנציאליים רצויים. אל תפסלו מהר את הרשתות החברתיות והקפידו לפרסם את המכירה גם שם. וודאו שפלטפורמות הפרסום מתאימות לעסק שלכם.

מכירת עסק ובירוקרטיה

מכירת עסק מוצלחת דורשת מיומנויות רבות, כגון מיומנות משא ומתן, צפיית הזדמנויות עסקיות, ובין היתר גם יכולת להתמודד עם בירוקרטיה באופן יעיל ומהיר.

בימינו, בירוקרטיה היא כמעט מילה גסה. לצד זאת, לא ניתן להכחיש את החשיבות שלה ואת המרכזיות שלה כמעט בכל פן בחיי היומיום, ובטח שבמגזר העסקי. לכן, רבים בוחרים להיעזר בחברות שמתמחות במכירת עסקים, כדוגמת החברה המנוסה 1:1.

אז, כמה פרטים שחשוב לדעת בנוגע למכירת עסק ובירוקרטיה:
הודעה לרשויות המס
רשות המיסים היא גוף משפטי מוכר שכמעט כל אזרח נתקל בו.

כידוע, עסק מחויב במיסים שונים המוסדרים מול רשות המיסים. אך פרט שלא כולם יודעים במכירת עסק ובירוקרטיה, הוא שבמבחינת רשות המיסים מכירת עסק שאינו חברה, נחשבת כסגירת עסק, ולאחר קנייתו נחשבת לעסק שנפתח מחדש.
לכן חשוב שמוכר העסק יודיע לרשויות המס על סגירתו, ושקונה העסק יודיע על פתיחת עסק חדש.

מכירת עסק ובירוקרטיה- רישיון עסק

רישיון עסק הוא אמצעי לפיקוח על בטיחותם של עסקים לציבור (למשל מבחינת תנאי תברואה), שמתבטא כהיתר שניתן על ידי משרד הרישוי לעסקים אשר עומדים בתנאים.

לא כל עסק חייב ברישיון. אך במכירת עסק שחויב ברישיון וממשיך בפעילותו הקודמת, יש לחדש את הרישיון. כלומר, אין להעביר את הרישיון לקונה העסק. במידה והעסק נמכר, או שנוספו/עזבו שותפים, יש חובה להגיש בקשה לרישיון עסק מחודש.

הצד החיובי- במקרים בהם לאחר המכירה העסק נשאר כמו שהוא, אין צורך להציג מחדש את כל המסמכים שנדרשים להוצאת רישיון עסק. אפשר לשלוח תצלום של הרישיון הקודם, בצירוף חתימת בעל העסק החדש על התחייבות שבעסק לא נעשו שינויים מאז הוצאת הרישיון הקודם.

מכירת עסק ושינוי שותפות- רשם השותפויות

במכירת עסק ובירוקרטיה ישנו גוף שחשוב שכל בעל עסק יכיר, והוא רשות התאגידים. רשות זו היא חלק ממשרד המשפטים, ותפקידיה כוללים רישום, פיקוח ובקרה על תאגידים רבים בארץ.

רשות התאגידים כוללת בתוכה את רשם השותפויות – יחידה האחראית בין היתר על הטיפול ברישום שותפויות ופירוקן.

על כן, במכירת עסק ושכוללת פירוק שותפות, חובה לדווח לרשם השותפויות.

לסיום, איך מתמודדים עם בירוקרטיה?

מכירת עסק ובירוקרטיה מלוות לעיתים קרובות בבלבול ואפילו בחוסר אונים. אך בעזרת קריאת מידע, מחקר והתייעצות עם הגורמים הנכונים, אפשר להתמודד איתן בקלות וביעילות.

אל תפחדו להיעזר באנשי מקצוע

תהליך מכירת עסק יכול להיות מאוד מבלבל, במיוחד אם לא ביצעתם מכירה כזו בעבר. אין שום בושה בלהיעזר בבעלי מקצוע אמיניים ובעלי ניסיון שיוכלו לעזור לכם לבצע את המכירה המשתלמת ביותר עבורכם. תוכלו להיעזר במתווכים, חברות נדל"ן שונות ועוד.

אנחנו מקווים שלפחות אחד מהטיפים ששיתפנו אתכם לגבי תהליך מכירת עסק ישמש אתכם גם בזמן הרכישה עצמה. אם אתם עדיין מרגישים שאתם צריכים עזרה יותר צמודה ומקצועית, אנחנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר.

דברו איתנו

אנו זמינים לכל שאלה, במידה ואתם רוצים שנחזור אליכם בקשר להזמנות עסקית יש למלא את מספר המודעה בטופס.

דילוג לתוכן