זכיינות היא מודל עסקי פופולרי וזאת בזכות היתרונות הרבים שהוא מביא לשולחן. אם אתם שוקלים גם כן להצטרף אל עולם הזכיינות ולהרוויח, אתם בטח תוהים לעצמכם כמה עולה זכיינות. לכן במאמר זה אנו נסקור את כל הגורמים השונים שמשפיעים על העלויות.

כמה עולה זכיינות– תשלום ראשוני

בדרך כלל בהסכמי זכיינות יהיה תשלום ראשוני שהזכיין יעביר לחברה המזכה. התשלום הזה הוא בעצם על הזכות להשתמש במותג, בכל המוצרים והשירותים שלו, ובמודל העסקי הייחודי שלו. התשלום הזה משתנה בהתאם לחברה, ויכול לעלות בין כמה עשרות אלפים ולפעמים הרבה יותר ככל שהחברה מוכרת וגדולה יותר.

תשלום נדל״ן

כשמחשבים כמה עולה זכיינות, יש לקחת בחשבון גם את העלויות שקשורות למיקום של העסק. זה יכול להיות עלויות שכירות, עלויות רכישה של נכס קודם ושיפוצים שיש לעשות כדי להתאים אותו לעסק ולנראות הנדרשת.

תשלום על ציוד והדרכה

המון פעמים כשפותחים עסק זכיינות, צריך לרכוש ציוד שמתאים לערכים ולזהות של העסק. לדוגמה, אם מדובר בחברת אופנה- תצטרכו לרכוש את בובות הראווה הייחודיות לה. אם מדובר ברשת מסעדות- תצטרכו לקנות את השולחנות הממותגים. התשלום על כל אלה יכול לנוע בין כמה אלפים לציוד בסיסי וכמה מאות אלפים לציוד משודרג. גם על האספקה והמלאי הראשוני לצורך התחלת הפעילות תצטרכו לשלם.

בנוסף, לפעמים תצטרכו להשקיע בהדרכה של העובדים שלכם בנהלי החברה והתקנות השונות. יש פעמים בהם זה נכנס כבר בתשלום הראשוני, אבל לפעמים תצטרכו להשקיע בזה סכום נוסף.

תשלומים שוטפים

בהתאם להסכם שנחתם בין הזכיין לחברה המזכה, יהיו תשלומים שוטפים שמחושבים בדרך כלל בתור אחוזים מהמכירות של הזכיין. בנוסף, לעיתים יהיו גם תשלומים נוספים בשוטף כמו עמלות שיווק.

לסיכום

כשמחשבים כמה עולה זכיינות, יש הרבה מאוד דברים שנכנסים תחת מסגרת זו. סך ההשקעה הנדרשה לזכיינות יכולה לנוע בין כמה עשרות אלפי שקלים ולהגיע אף למספרים בעלי שש ספרות. כל זה תלוי כמובן בענף של העסק, בגודל שלו וכדומה. אם אתם רוצים לשמוע עוד על זכיינות ולבדוק אופציות מעניינות פנו אל אחד על אחד.

כמה עולה זכיינות-
כמה עולה זכיינות-

דברו איתנו

אנו זמינים לכל שאלה, במידה ואתם רוצים שנחזור אליכם בקשר להזמנות עסקית יש למלא את מספר המודעה בטופס.

דילוג לתוכן